dimecres, 10 d’octubre del 2012

Divulgació d'avui, documents de demà


Carrutxa ha reiniciat l'activitat del cicle Testimonis. Memòria d'un passat recent, amb quatre conferències i una taula rodona programades per a aquest últim trimestre del 2012.

Aquesta és una activitat que es va iniciar el gener de 2012, i té com a objectiu donar a conèixer diferents vessants de la memòria més recent de la ciutat de Reus i del seu entorn comarcal.

Es fa a través d'un seguit de conferències en què es convida una persona que al llarg de la seva trajectòria ha estat vinculada a algun aspecte rellevant de la vida pública. Entre altres, les conferències programades durant el 2012 han tingut com a protagonistes persones que en el seu moment van estar directament implicades en els projectes escolars de mitjan segle XX, o en la definició dels serveis sanitaris durant la Transició, o el periodisme els darrers 30 anys, o la definició del primer Carnaval postfranquista, la immigració als anys 60, les lluites sindicals...


A cadascuna d'aquestes persones se la convida a exposar públicament el seu testimoni, és a dir, a recordar la seva trajectòria -i la de l'entorn en què es movia- en forma de conferència pública.

La conferència d'Àngels Ollé

Alhora, aquesta conferència és enregistrada i es diposita als fons de l'Arxiu Municipal de Reus, el qual la conserva dins de la sèrie documental pertinent.
Les conferències apleguen un nombrós públic, que en alguns casos forma part de l'entorn del qual es parla i, en altres, el descobreix a través del testimoni del conferenciant
L'acte de divulgació d'avui esdevé així creador d'un document oral que resta dipositat per proporcionar materials als historiadors de demà.

El cicle Testimonis. Memòria d'un passat recent compta amb la col·laboració de l'Arxiu de Reus i forma part del programa dels 5ns Tallers i Jornades de Memòria Oral 2012-2013, coordinat per l'Observatori per a la Recerca Etnològica de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada