dimarts, 14 de gener del 2014

La Cafetera 1714

La Cafetera 1714

BALLAR AL 1714. Introducció a la dansa antiga
Amb Anna Romaní
“La dansa no es crea ni es destrueix sinó que es transforma."
Anna Romaní ens explica:
 
La dansa que ara ballem no ve del no res, no és només invenció, sinó que en gran part és fruit de la transmissió oral o de la transmissió acadèmica.
 
Entenem per Dansa Antiga la dansa que es treballa amb criteris històrics, com la música antiga. Hi solem incloure els diferents estils que van des del segle XV al XVIII i que varien segons la procedència.
 
A qui li sonen els noms de les següents danses? les franceses Pavane,Gaillarde, Branle… o les posteriors Bourrée, Gavotte Rigaudon, Sarabande,Menuet… o les italianes Bassadanza, Balletto, Canario, Spagnoletto…o les ibèriques Follies, Villanos, Pavanes, Espanyoletes, Xàqueres…
 
La proposta és fer un descobriment dels diferents estils relacionant-los entre ells, relacionant sempre la dansa amb la música, relacionant la pràctica amb les fonts històriques (tractats i manuscrits), i relacionant-los sempre amb conceptes generals de la dansa, de completa actualitat.
 
Porteu roba còmode. No és necessari portar faldilla. És recomanable, però, que porteu més d'un tipus de calçat, perquè el peu descansi. Ha de ser un calçat còmode i que no rellisqui (sola de goma millor). Si teniu castanyoles les podeu portar.
 
Us hi espero!
 
Dissabte 25 de gener i dissabte 15 de març
(sessions independents)
 
Horari: de 10 a 2 del matí i de 4 a 7 h. de la tarda
Preu d'inscripció: 20€ un dissabte i 36€ els dos dissabtes
 
Descomptes:
  • Socis de l’Esbart Català de Dansaires: 10 € un dissabte o 18 € els dos dissabtes.
  • Socis de les entitats associades a l’Agrupació del Bestiari Festiu de Catalunya, Agrupament d’Esbarts Dansaires, Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella, Coordinadora de Bastoners de Catalunya, Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, Obra del Ballet Popular: 18 € un dissabte o 32,5 € els dos dissabtes.
  • Dansaires de l’Esbart Català de Dansaires: gratuït.
Podeu reservar plaça a l’adreça electrònica info@esbartcatala.org i ingressant l’import de la matrícula al compte: 2100 3282 67 2200155987

Indiqueu el vostre nom i la sessió o sessions a les que assistireu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada