dimecres, 6 de febrer del 2013

L'Arxiu Municipal de Reus conservarà el fons de recerca de Carrutxa

Carrutxa dipositarà a l’Arxiu Municipal de Reus els seus materials de recerca –cintes magnetofòniques, fotografies en paper i diapositives– per tal d’assegurar-ne la correcta conservació i posar més a l’abast del públic la informació.
L’Arxiu disposa d’una sala específicament dedicada a la conservació d’aquest tipus materials i, d’altra banda, la consulta d’aquests a l’Arxiu facilitarà l’accès als investigadors i altres persones interessades a la documentació de memòria oral generada per Carrutxa durant prop de trenta anys de recerca, a Reus i en les poblacions del Baix Camp i el Priorat, principalment.
Un dels objectius principals en aquest moment és la digitalització de tots el materials, tasca en què l’entitat ha anat treballant en la mesura de les seves possibilitats. Tot i que una part important dels materials orals han estat transcrits, en funció de les necessitats de la recerca, manca una catalogació sistemàtica de tot el fons. Quant a imatges, l'entitat té inventariades les realitzades en format digital (a partir de l'any 2000).
Des d’ara, l’Arxiu i Carrutxa compartiran el catàleg d’aquests fons, que s’anirà actualitzant a mesura que s’avanci en la digitalització i que, en un futur, es podrà consultar des de la xarxa.
Per a demanar informació us podeu escriure a:
correu@carrutxa.cat
arxiumunicipal@reus.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada