dilluns, 14 de gener del 2013

Nova publicació de la DGCPT


Dones del carrer: el treball sexual a Barcelona

Sirvent Ivorra, Eva; Carreras Gutiérrez, Jordi (2012) Dones del carrer. Canvi urbanístic i treball sexual a Barcelona (2005-2009), Barcelona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (Temes d’Etnologia de Catalunya; 23), 214 p.




La presència històrica de prostitució femenina al barri vell de Barcelona s’enfronta a dues grans amenaces per a la seva pervivència: la reforma urbanística que, arran dels Jocs Olímpics del 1992, ha anat transformant l’antic barri “Xino” en l’actual Raval,  i les polítiques municipals recents, l’objectiu de les quals és fer invisible aquesta activitat tot eliminant la prostitució de carrer. Aquesta etnografia recull el testimoni de dones immerses en un procés de canvi culminat durant un període concret (2005-2009), i mostra com tracten de defensar el seu mode de vida dels embats institucionals mitjançant el desplegament de tàctiques de resistència diverses. Per això, se centra en dues modalitats de treball sexual que conviuen en un espai comú (la prostitució de carrer i la prostitució de bar), i atorga veu a aquelles que, relegades forçosament a la marginalitat, han vist usurpada la possibilitat de tenir alguna cosa a dir.
Aquesta monografia és el resultat del treball de recerca que van dur a terme entre els anys 2006 i 2009 els autors, ambdós adscrits a l’Institut Català d’Antropologia, en el marc de les convocatòries de recerca de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada